БУДИМПЕШТА – ПАНДОРФ – БРАТИСЛАВА – СТ.АНДРЕА – ВИШЕГРАД – ЕСТЕРГОМ

Од 9.600 ден
 • Превоз со висоско туристички автобус на наведената релација ;
 • Три ноќевања со појадок во  хотел Nap 3* http://www.naphotel.hu/;
 • Разглед на Будимпешта со локален водич;
 • Придружник – лиценциран пратител на групата за време на патувањето ;
 • Организација и реализација на аранжманот.

Детали за понуда

1 Ден. 25.04.2019 (Четврток) Скопје – Будимпешта

Состанок на групата во 16:30 часот и поаѓање за Будимпешта во 17:00 часот. Се патува преку Р.Србија и Р.Унгарија со куси попатни паузи за царински формалности и одмор.

2 Ден. 26.04.2019 (Петок) Будимпешта

Пристигнување во Будимпешта во  претпладневните часови. Разгледyвање на градот со локален водич: Плоштадот на Хероите, улиците Андраши и Ракочи, катедралата Св.Стефан, Парламентот, мостовите на Дунав, Кралската палата, Цитаделата, Рибарската тврдина… Разгледот завршува со организирана прошетка по најпознатата пешачка улицата Ваци која завршува со познатата слаткарницата Жербо. Сместување во хотел Nap 3* http://www.naphotel.hu. Слободно време за одмор. Вечерта можност за факултативно крстарење по реката Дунав со локален водич. Ноќевање.

https://restaurantmartinwishart.co.uk/atom/3724 3 opcje binarne gdzie gra_____________¢_________¢_________¢___¡ Ден. 27.04. http://cremedelapop.hu/plugins/malinou/5480 2019 (Сабота) como conocer a chicos emo Будимпешта – Парндорф – Братислава – Будимпешта

http://szerencs.hu/trevel/1124                   Појадок. По појадокот можност за целодневен факултативен излет до Братислава со посета на шопинг центарот Парндорф. Пристигнување во Парндорф. Слободно време за шопинг. Заминување за Братислава. Пристигнување во Братислава и разглед на градот со локален туристички водич:  Средовековниот плоштад со Роландовата Фонтана, Михалската порта, Градското собрание, катедралата Св.Мартин, Словачкиот народен театар, барокната палата каде Моцарт ги изведувал своите дела, палатата Паули во која Франц Лист го одржал својот прв концерт. Во попладневните часови заминување за Будимпешта. Можност за посета на Православна Црква Св.Ѓоргија, по повод Христијанскиот празник Велигден. Пристигнување во хотел. Слободно време за одмор. Ноќевање.

http://faddisandfaddis.com/limon/428 4 http://sebastiancorreal.com/?molekyla=sweden-dating-sites&c7a=98 Ден. see this 28.04. site pour rencontre serieuse 2019 (Недела) Будимпешта – Естергом – Вишеград –  Ст.Андреа

http://www.deompdei.org/klinok/38                   Појадок. По појадокот можност за целодневен факултативен излет до Естергом,  Вишеград и Ст. Андреа, – некогашните центри на кралска Унгарија со вклучени влезници и превоз. Пристигнување во Естергом – град кој лежи на обалата на Дунав, воедно и природна граница помеѓу Р.Унгарија и Р.Словачка. Разглед на градот  и посета на Естергомската катедрала која е највисоката црква во Р.Унгарија. Патот продолжува кон Вишеград, каде се наоѓа летната резиденција на кралот Матијас, некогашното кралско седиште на Унгарија. Попладне попатна посета на живописното градче Ст. Андреја, каде се негуваат старата архитектура и народните ракотворби, богато со голем број винотеки, музеи, галерии и цркви.  Можност за посета на соборниот храм Успение на Пресвета Богородица во Ст. Андреа. Враќање во Будимпешта во пладневните часови. Можност за факултативна посета на  национален ресторан – Чарда  со унгарски специјалитети и фолклор. Враќање во хотел. Ноќевање.

5  Ден.29.04.2019 (Понеделник) Будимпешта – Скопје

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот. Посета на шопинг ценарот Arena Plaza. Слободно време за шопинг. Поаѓање за Скопје во пладневните часови.

6  Ден.30.04.2019 (Вторник) Скопје

                    Пристигнување во Скопје во раните утрински часови.

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 9.600,00 денари

Промо цена до 06.04.2019 : 8.800,00 денари

Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги:

 • Превоз со висоско туристички автобус на наведената релација ;
 • Три ноќевања со појадок во  хотел Nap 3* http://www.naphotel.hu/;
 • Разглед на Будимпешта со локален водич;
 • Придружник – лиценциран пратител на групата за време на патувањето ;
 • Организација и реализација на аранжманот.

Во цената на аранжманот не се вклучени следните услуги:

 • Факултативно крстарење по Дунав 15евра ;
 • Факултативна посета на шопинг центарот Парндорф и разглед на Братислава со локален водич 25 евра ;
 • Факултативен целодневен излет со превоз, вклучени влезници и локален водич на Естергом, Вишеград и Ст.Андреа, 20 евра ;
 • Посета на Чарда – национален Унгарски ресторан 30 евра ;
 • Патничко и здравстевно осигурување без франшиза за времетраење на патувањето 360денари .

+Инфо

Термини и цени за оваа понуда:

Резервирај