МАКЕДОНИЈА – ТЕСАЛИЈА

Од 4.590 ден
 • Превоз со модерен туристички автобус;
 • 2 ноќевања со појадок во хотел во Паралија;
 • Разглед на Солун;
 • Посета на Вергина и  Воден;
 • Лиценциран туристички пратител за време на патувањето;
 • Организација и реализација на аранжманот.

Детали за понуда

http://www.iziart.cz/?filmec=dating-uk-chinese&93b=98 sitio de citas para adolescentes citas en linea cafam famisanar http://www.domenicanedisansisto.org/web/nichuya/450 go to this website index site de rencontre avis islam rencontres prénatales chuq http://jewelofmuscat.tv/pijibi/2562 femme rencontre homme 32 СОЛУН – ПАРАЛИЈА – МЕТЕОРИ – ВЕРГИНА – ВОДЕН

 1. Ден. 26.04.2019 Скопје – Солун – Паралија Состанок на групата во 04:00 часот и поаѓање за Солун во 04:30 часот. Патот води преку граничниот премин Богородица. Пристигнување во Солун во утринските часови и разглед на градот: црквта Св.Димитрија, улиците Цимитски и Виа Игнација, Ротонда, Римскиот форум, Археолошкиот и Византискиот Музеј, Белата Кула. Слободно време за индивидуални прошетки и шопинг во центарот на градот и посета на некој од големите шопинг центри ( COSMOS, IKEA ). Доцна попладне заминување за Паралија. Сместување во хотел. Вечерта можност за факултативна посета на таверна – национален ресторан со богата уметничка програма на грчки песни и танци и мени од грчката кујна. Ноќевање.
 2. Ден. 27.04.2019 Паралија – Метеори – Паралија Појадок. По појадокот следи целодневен факултативен излет до Метеори – манастирска населба изградена на високи карпи во 11-от век. Поссета на мастиирот Голема Метеора – Христово преображение, кој заедно со останатите манастири на локалитетот е под заштита на УНЕСКО. Можност за посета на фабрика за рачна изработка на икони. Попатна посета на клисурата Темби каде што се наоѓа црквата Св.Петка која е изградена во карпа. Враќање во хотел во доцните попладневни часови. Ноќевање.
 3. Ден. 28.04.2019 Паралија – Вергина – Воден – Скопје Појадок. По појадокот заминување за Воден со попатна посета на Вергина – првата престолнина на античките Македонци и посета на гробницата  – музеј на Филип Втори, еден од најфасцинантните музеи на Балканскиот полуостров.  Пристигнување во Воден околу пладне и посета на водопадите. Слободно време за индивидуални прошетки и шопинг. Заминување за Македонија со пауза на Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

                                                                        ЦЕНА: 4.590,00 денари

Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги:

 • Превоз со модерен туристички автобус;
 • 2 ноќевања со појадок во хотел во Паралија;
 • Разглед на Солун;
 • Посета на Вергина и  Воден;
 • Лиценциран туристички пратител за време на патувањето;
 • Организација и реализација на аранжманот.

Во цената на аранжманот не се вклучени следните услуги:

 • Целодневен факултативен излет до Метеорите – 20 евра
 • Посета на таверна – национален ресторан – 25 евра
 • Патничко и здравствено осигурување 200 денари.
 • Влезници за културно – историските споменици и локалитети (Христово Преображение – метаморфозис , Музејот во Вергина).

Напомена:

 • За реализација на овој аранжман потребен е минимум од 45 патници;

+Инфо

Термини и цени за оваа понуда:

Резервирај