Патувачка библиотека на занимливости

Страница 2

Љубљана

March 7, 2021
Дали знаете кој е “најзелениот” град во Европа? На општо изненадување, не мора да се патува премногу далеку. Патувачката библиотека на занимливости и интересни факти...

Будимпешта

March 7, 2021
Дали Будимпешта, Унгарија е на вашата листа на места за патување? Подобро да биде! Оваа источноевропска престолнина е преполна со уметности, историја, термални базени, неверојатни...

Братислава

March 7, 2021
Од сите главни градови низ кои поминува најголемата река во Европа  – Дунав, Братислава е убедливо најмал, меѓутоа тој факт не го прави ништо помалку...

Белград

March 7, 2021
Повеќето од нас би рекле дека знаат сè што може да се знае за Белград. Тие би ја опишале српската престолнина како град со богата...

Барселона

March 7, 2021
Барселона е многу елегантен град, познат по својата импресивна историја, култура, споменици, фантастична архитектура, музеи, галерии и интересни луѓе. Во нашата Патувачка библиотека на занимливости...