2 ДНЕВНА ПРОГРАМА

Код на патување:

КРУШЕВО

1 ноќи / 2 дена

 

1 Ден. СКОПЈЕ – ВЕЛЕС – СТОБИ – ПРИЛЕП – КРУШЕВО

Поаѓање од Скопје во утринските часови кон Крушево. Пристигнување во највисокиот град на балканскиот полуостров каде придружувани од локален туристички водич ќе се посетат Алеата на Великаните, каде се наоѓаат вечните домови на Тоше Проески и Питу Гули, споменикот Македониум  посветен на Илинденското востание и Крушевската Република, како и Меморијалниот музеј на Тоше Проески. Слободно време низ центарот на градот за индивидуални прошетки.  Сместување во хотел.  Ручек. Попладнето можност за посета на манастирот Свето Препрежение.. Вечера. Ноќевање.  

 

3 Ден КРУШЕВО – МЕЧКИН КАМЕН – СКОПЈЕ

Појадок. По појадокот заминување во посета на локалитетот Мечкин Камен, каде се наоѓа споменикот на Питу Гули и местото каде се одвивала последната битка од Илинденското Востание

која го означила и крајот на Крушевската Република. Одлична можност за подетално запознавање со значението на востанието и самата битка низ разкажувањата на локалниот водич и уживање во локалната природа. Враќање во хотел. Ручек. Во попладневните часови заминување за Скопје. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

ЦЕНА: 3000,00 денари

Во цената на аранжнанот се вклучени следните услуги:

  • Превоз на дадената релација со високотуристички автобус;
  • Сместување во хотел Монтана 4* Крушево на база 1 полн пансион;
  • Посети предвидени со програмата: Крушево, Мечкин Камен
  • Лиценциран пратител – водич во текот на патувањето;
  • Организација и реализација на патувањето

Во цената на аранжнанот не се вклучени следните услуги:

  • Влезници во локалитетите предвидени за посета

ХОТЕЛ МОНТАНА 4*

КОнтакт

За резервации и информации побарајте не!

info@dreamholidays.mk
+389 2 3150 008