БЕЛГРАД – СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – НОВИ САД

Од 4.990 ден
 • Превоз со висоско туристички автобус на наведената релација ;
 • Две ноќевања со појадок во Белград –  хотел Srbija 3* https://www.hotelsrbija.com/sr/;
 • Разглед на Белград со локален туристички водич ;
 • Придружник – пратител на групата за време на патувањето ;
 • Организација и реализација на аранжманот.

Детали за понуда

1 Ден.10.10.2019 (четврток) Скопје – Белград

Состанок на групата во 00:30 часот и тргнување за Белград во 01:00 часот. Се патува преку граничниот премин Табановце со куси попатни паузи за царински формалности и одмор. Пристигнување во Белград во  претпладневните часови по што следи разгледyвање на градот со локален водич: хотел Москва, Кнез Михајловата улица, Соборната црква, Булеварот на Револуцијата, Калемегдан… Слободно попладне за индивидуални активности. Сместување во хотел Srbija 3* https://www.hotelsrbija.com/sr/. Вечерта можност за факултативна посета на национален ресторан во Скадарлија со жива музика и мени со специјалететите на српската кујна. Враќање во хотел. Ноќевање.

2 Ден.11.10.2019 (петок) Белград – Сремски Карловци – Нови Сад – Белград

Појадок. По појадокот можност за целодневен факултативен излет до Нови Сад, оддалечен 90км од Белград со попатна посета на Сремски Карловци. Пристигнување во Сремски Карловци и организирана прошетка низ градот кој некогаш бил седиште на Српската православна црква во периодот на Австро-Унгарија и  политички и културен главен град на Војводина. Организирана посета на винарија Косовиќ во Сремски Карловци со дегустација на сортни вина и бермет. Пристигнување во Нови Сад и разглед на градот со локален водич: Петроварадинската тврдина, Стариот град, Музејот, Црквата Св.Ѓорѓи, куќата на Милева и Алберт Ајнштајн… Слободно време за индивидуални активности. Во попладневните часови враќање во Белград. Ноќевање.

3 Ден.12.10.2019 (сабота) Белград – Скопје

                  Појадок. По појадокот напуштање на хотелот и заминување за Македонија со попатна посета на Икеа. Патување со куси попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Скопје во доцните вечерни часови.                     

 ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ : 4.990,00 денари

 Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги:

 • Превоз со висоско туристички автобус на наведената релација ;
 • Две ноќевања со појадок во Белград –  хотел Srbija 3* https://www.hotelsrbija.com/sr/;
 • Разглед на Белград со локален туристички водич ;
 • Придружник – пратител на групата за време на патувањето ;
 • Организација и реализација на аранжманот.

Во цената на аранжманот не се вклучени следните услуги:

 • Посета на национален ресторан во Скадарлија 30 евра;
 • Целодневен излет – Посета на Сремски Карловци; Посета на винарија Косовиќ http://www.vinarijakosovic.com – Сремски Карловци со дегустација на сортни вина и бермет , Посета на Нови Сад и разглед на градот со локален туристички водич 20 евра;

                                               ПАКЕТ ЦЕНА – 40 ЕВРА

 • Патничко и здравствено осигурување 200 денари.

+Инфо

Термини и цени за оваа понуда:

Моментално нема отворени термини.
Резервирај