М А К Е Д О Н И Ј А – Т Е С А Л И Ј А СОЛУН – ПАРАЛИЈА – МЕТЕОРИ – ВЕРГИНА – ВОДЕН

Од 4.490
 • Превоз со модерен туристички автобус
 • 2 ноќевања со појадок во хотел 3* во Паралија
 • Разглед на Солун
 • Посета на Вергина и  Воден
 • Организација и реализација на аранжманот

Детали за понуда

М А К Е Д О Н И Ј А  – Т Е С А Л И Ј А

СОЛУН – ПАРАЛИЈА – МЕТЕОРИ – ВЕРГИНА – ВОДЕН

 1. Ден. 06.03.2020 Скопје – Солун – Паралија Состанок на групата во 04:00 часот и поаѓање за Солун во 04:30 часот. Патот води преку граничниот премин Богородица. Пристигнување во Солун во утринските часови и разглед на градот: црквта Св.Димитрија, улиците Цимитски и Виа Игнација, Ротонда, Римскиот форум, Археолошкиот и Византискиот Музеј, Белата Кула. Слободно време за индивидуални прошетки и шопинг во центарот на градот и посета на некој од големите шопинг центри ( COSMOS, IKEA ). Доцна попладне заминување за Паралија. Сместување во хотел. Вечерта можност за факултативна посета на таверна – национален ресторан со богата уметничка програма на грчки песни и танци и мени од грчката кујна.  Ноќевање.
 2. Ден. 07.03.2020 Паралија – Метеори – Паралија Појадок. По појадокот следи целодневен факултативен излет до Метеори – манастирска населба изградена на високи карпи во 11-от век. Поссета на мастиирот Голема Метеора – Христово преображение, кој заедно со останатите манастири на локалитетот е под заштита на УНЕСКО. Можност за посета на фабрика за рачна изработка на икони. Попатна посета на клисурата Темби каде што се наоѓа црквата Св.Петка која е изградена во карпа. Враќање во хотел во доцните попладневни часовиНоќевање.
 3. Ден. 08.03.2020 Паралија – Вергина – Воден – Скопје  Појадок. По појадокот заминување за Воден  со попатна посета на Вергина – првата престолнина на античките Македонци и посета на гробницата  – музеј на Филип Втори, еден од најфасцинантните музеи на Балканскиот полуостров.  Пристигнување во Воден околу пладне и посета на водопадите. Слободно време за индивидуални прошетки и шопинг. Заминување за Македонија со пауза на freeshop. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

ЦЕНА: 4.490,00 денари

Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги:

 • Превоз со модерен туристички автобус
 • 2 ноќевања со појадок во хотел 3* во Паралија
 • Разглед на Солун
 • Посета на Вергина и  Воден
 • Организација и реализација на аранжманот

 

Во цената на аранжманот не се вклучени следните услуги:

 • Целодневен факултативен излет до Метеорите – 20 евра
 • Посета на таверна – национален ресторан – 20 евра
 • Патничко и здравствено осигурување
 • Влезници за културно – историските споменици и локалитети

Напомена:

 

 • За реализација на овој аранжман потребен е минимум од 45 патници

За ова патување важат општите услови на Т.А. Дрим Холидејс

+Инфо

Термини и цени за оваа понуда:

Моментално нема отворени термини.
Резервирај