СВЕТОТ НА СВАРОВСКИ

Од
 • Превоз со модерен високо туристички автобус на дадената релација;
 • 2 ноќевања со појадок во хотел  3*  во Салзбург ;
 • 1 ноќевање со појадок во хотел 3*   во Загреб;
 • Разглед со локален туристички водич на Салзбург, Грац и Загреб;
 • Туристички пратител за времетраење на патувањето;
 • Организација и реализација на аранжманот

Детали за понуда

С А Л З Б У Р Г – Г Р А Ц  – З А Г Р Е Б

 1. Ден. Скопје – Салзбург

Состанок на групата во 16:30 часот и поаѓање за Салзбург во 17:00 часот. Патот води преку Р.Србија, Р.Хрватска и Р.Словенија. Ноќно возење со попатни паузи.

 1. Ден. Салзбург

Пристигнување во Салзбург во пладневните часови. Разглед на градот со локален водич: историскиот центар на градот заштитен од УНЕСКО од 1996 година каде се наоѓа куќата на Моцарт, катедралата Св.Руперт, плоштадот на Моцарт,  дворецот Мирабел и градината, стариот плоштад, надбискупската резиденција, најстарите гробишта и најстариот ресторан во Европа. Слободно време за индивидуални активности. Сместување во хотел.  Ноќевање.

 1. Ден. Слазбург – Ватенс / Светот на Сваровски – Слазбург

Појадок. По појадокот следи целодневен факултативен излет до Ватенс и Кристалниот Свет на “Сваровски”. Пристигнување околу пладне и разглед на овој неверојатен бајковит свет на кристалите, со посета на “Џинот” и неговите комори на чудата, градината  и лавиринтот. Пред две децении “Сваровски” беше познат по колекционерските фигури и фустанот со 10.000 кристали во кој Мерлин Монро му ја пееше роденденската песна на претседателот на САД, Џон Кенеди. Денес “Сваровски” е водечки светски произведувач на брусени кристали со над 2.700 продавници низ светот. Слободно време за индивидуални активности. Враќање во хотел. Ноќевање.

 1. Ден. Салзбург – Грац – Загреб

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот и заминување за Загреб со попатна посета на Грац. Пристигнување во Грац околу пладне. Разглед на градот кој има традиција на универзитетски град со 6 универзитети и најзачувано старо градско јадро во Европа. Посета на еден од големите шопинг центри во Грац. Поаѓање за Загреб. Пристигнување во Загреб во доцните попладневни часови. Сместување во хотел. Ноќевање.

 1. Ден. Загреб – Скопје

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот и разглед на Загреб со локален туристички водич: плоштадот Бан Јелачич, уметничкиот павиљон, Хрватскиот народен театар, Загребската катедрала, Владата, Камената порта, Народното собрание… Слободно време за индивидуални активности. Околу пладне заминување за Македонија. Пристигнување во Скопје во доцните вечерни часови.

Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги:

 • Превоз со модерен високо туристички автобус на дадената релација;
 • 2 ноќевања со појадок во хотел  3*  во Салзбург ;
 • 1 ноќевање со појадок во хотел 3*   во Загреб;
 • Разглед со локален туристички водич на Салзбург, Грац и Загреб;
 • Туристички пратител за времетраење на патувањето;
 • Организација и реализација на аранжманот .

Во цената на аранжманот не се вклучени следните услуги:

 • Целодневет излет до Ватенс и Кристалниот Свет со влезница – 35 евра
 • Посета на пивница во Салзбург
 • Свечена вечера во национален ресторан во Загреб
 • Патничко и здравствено осигурување 360 денари;
 • Влезници за културно – историските споменици.

Напомена:

 • За реализација на овој аранжман потребен е минимум од 45 патници

 

+Инфо

Термини и цени за оваа понуда:

Моментално нема отворени термини.
Резервирај